Van de voorzitter - Samen leven doe je niet alleen!

Samen leven doe je niet alleen! Dat is het het thema van de landelijke diaconale dag, die vandaag plaatsvindt. En omdat de diakenen dit jaar niet kunnen samenstromen in Utrecht voor een mooi evenement en workshops vanwege corona, is er een online evenement gemaakt. Het is de 125e landelijke diaconale dag, dus het had een feestje moeten worden. Als lid van de diaconie vond ik het wel passend om in mijn voorwoord hier speciale aandacht aan te geven. Toch heeft ieder nadeel weer een voordeel, want aan dit online evenement kan iedereen meedoen! Er zijn allerlei sprekers en webinars en ook muzikale optredens van o.a. Sela. Misschien vindt u het ook leuk om eens een kijkje te nemen? Voor het programma en de sprekers zie onderstaande video.

Wilt u de live-stream volgen? Klik dan op deze link.

Verder krijgt u in deze nieuwsbrief een update over het beroepingswerk. De datum van het afscheid van ds. Willem Vermeulen is bepaald en ook de intrededienst van ds. Ellen van Sluijs is bekend geworden. Ook informeren wij u over de activiteiten en acties die door de verschillende taakgroepen zijn uitgezet. De ZWO commissie kondigt twee leuke acties aan en ook de engelenpost van de diaconie willen we graag onder de aandacht brengen!

Samen leven doen we inderdaad niet alleen. Het thema van de landelijke diaconale dag is misschien een cliché, maar tegelijkertijd o zo waar. Zeker in deze coronatijd met alle beperkingen en alle voorzichtigheid. Daar zijn ook alle activiteiten van onze gemeente op gericht. Met zoveel vrijwilligers wordt zo veel gedaan aan het gevoel van samen. Op deze manier hopen we zo veel mogelijk mensen te bereiken, juist in deze coronatijd.

Namens de kerkenraad wens ik u een fijne zondag en een goede nieuwe week.
Charlotte Verbraak