Kerkbalans 2016 - Kerkklokken luiden voor Kerkbalans

 

Persbericht

 

Kerkklokken luiden voor Kerkbalans

Op zaterdag 16 januari om 12.00 uur luiden de klokken van alle kerken in Bergen op Zoom. Zo wordt letterlijk de actie Kerkbalans ingeluid, de actie om binnen de kerk een financiële bijdrage op te halen.
Dankzij Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen functioneren en kunnen zij hun maatschappelijke functie blijven vervullen.


Kerkbalans

Kerkbalans is een landelijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk Nederland en de Oud-Katholieke Kerk. De kerk heeft een onmisbare plek in de samenleving.
Voor de een is het een plek waar je samenkomt, waar je geïnspireerd wordt of vrienden ontmoet. Voor de ander een plek waar je het leven deelt en rust vindt.  Omdat de kerk geld kost, bestaat de actie Kerkbalans. De actie loopt van 17 tot 31 januari 2016.


Klokken luiden

Door de klokken te luiden wordt de aandacht gevraagd voor de kerk in Bergen op Zoom. Tussen 11.30 en 12.00 uur worden in de Zuivelstraat ter hoogte van de ingang van de Gertrudiskerk mensen gevraagd naar het belang van de aanwezigheid van kerken in onze stad.  Zij geven de kerk een gezicht. U kunt horen hoe uw geld omgezet wordt in daden.

In heel Nederland

Kerkbalans is een landelijke actie. Op tientallen plaatsen door heel Nederland klinken tegelijk de kerkklokken om samen stil te staan bij de positie van de kerk in de maatschappij. Lees meer www.kerkbalans.nl/inluiden

 

Voor meer informatie over "kerkbalans"  van onze kerk; klik hier