Kindernevendienst - De goede herder

Hoi allemaal,

Doordat we niet meer samen kunnen komen als gemeente willen we als kindernevendienst commissie nog wel de verhalen aanbieden aan iedereen. In de vorige nieuwsbrief werd de aankondiging al gedaan. Een blog van de kindernevendienst met de verhalen, verwerkingen en werkbladen. Het idee is om elke week het nieuwe verhaal te publiceren met daarbij verwerkingen en/of werkbladen. https://knd-boz.blogspot.com/2020/05/de-goede-herder.html

Kindernevendienst

Hoi allemaal,

Doordat we niet meer samen kunnen komen als gemeente willen we als kindernevendienst commissie nog wel de verhalen aanbieden aan iedereen. In de vorige nieuwsbrief werd de aankondiging al gedaan. Een blog van de kindernevendienst met de verhalen, verwerkingen en werkbladen. Het idee is om elke week het nieuwe verhaal te publiceren met daarbij verwerkingen en/of werkbladen. https://knd-boz.blogspot.com

Voor de kinderen een speciaal blog! Mag ook voor kleinkinderen

Hoi allemaal,

Doordat we niet meer samen kunnen komen als gemeente willen we als kindernevendienst commissie nog wel de verhalen aanbieden aan iedereen. In de vorige nieuwsbrief werd de aankondiging al gedaan. Een blog van de kindernevendienst met de verhalen, verwerkingen en werkbladen. Het idee is om elke week het nieuwe verhaal te publiceren met daarbij verwerkingen en/of werkbladen.

Klik op de link voor de blog:  https://knd-boz.blogspot.com/

Welkom daar namens de kindernevendienst leiding.

Voor de kinderen een speciaal blog! Mag ook voor kleinkinderen

Hoi allemaal,

Doordat we niet meer samen kunnen komen als gemeente willen we als kindernevendienst commissie nog wel de verhalen aanbieden aan iedereen. In de vorige nieuwsbrief werd de aankondiging al gedaan. Een blog van de kindernevendienst met de verhalen, verwerkingen en werkbladen. Het idee is om elke week het nieuwe verhaal te publiceren met daarbij verwerkingen en/of werkbladen.

Klik op de link hieronder voor de blog:

https://knd-boz.blogspot.com/

 
Welkom daar, namens de kindernevendienst leiding.

Zelf thuis met de (klein)kinderen een palmpasenstok maken

 1. Zelf thuis met de (klein)kinderen een palmpasenstok maken

Beste lezers: wilt U met uw (klein) kinderen zelf aan de slag om palmpasen kruisen te maken dan volgt hieronder een “recept”:


Benodigdheden

 • 2 dunne houten latten circa 60 en 40 cm lang
 • spijkers of schroeven
 • touw en smal lint
 • gekleurd crèpepapier, gekleurd lint of tape
 • echte bloemen of nepbloemen
 • takjes buxusgroen
 • punaises
 • grote naald en draad (voor het rijgen van de slingers)
 • pinda's, rozijnen, gekleurd snoep of gedroogd fruit
 • mandarijnen
 • paasversiering zoals echte of plastic, gedecoreerde eieren
 • vlaggetjes of uitgeknipte paasfiguurtjes
 • een broodhaantje, zelfgebakken of gekocht bij de bakken

 

Stap 1. Een plat kruis maken.

Neem twee houten latten of stokken. Eén stok van ongeveer 50 centimeter en eentje van ongeveer 30 centimeter lang. Afhankelijk van de grootte van het kind, kan de stok natuurlijk groter of kleiner worden gemaakt (bijvoorbeeld in de verhouding 60 centimeter en 40 centimeter, etc). Met de kortste lat vorm je dus een kruis op de hoofdlat, door de korte lat ongeveer 2/3 van de onderkant, op de grote lat te bevestigen. Spijker of schroef de latten aan elkaar vast in de vorm van een kruis of bind de latten met touw stevig aan elkaar. Sla tenslotte bovenop de top van het kruis in het midden een lange spijker, waarop later het broodhaantje kan worden geprikt over de bovenkant -de kop- van despijker heen. De stokken moeten stevig vast komen te zitten en door het werken met spijkers is dit echt een werkje voor volwassenen. Kinderen kunnen dit dus beter niet zelf doen.

Tip van de redactie: als je het vriendelijk vraagt aan onze kosteres Ans wil zij vast wel een kruis uit de voorraad van de kerk aan je geven.

 

Stap 2. Het hout omwikkelen

Omwikkel de latten met gekleurd papier of lint, zodat je het hout niet meer ziet. Je kunt ook leuk gekleurd (papier)tape gebruiken ervoor.

 

Stap 3. Een slinger maken

Maak met een grote naald en stevig draad, een of meerdere slinger(s) van bijvoorbeeld pinda’s, rozijnen, eitjes, gekleurd snoep en gedroogd fruit. Officieel worden 30 rozijnen gebruikt, die symbool staan voor de 30 zilverlingen waarvoor Judas Jezus verried. 
Hang de slinger aan de horizontale uiteinden van het kruis. Je kunt de slinger met punaises in het hout vastzetten.

Stap 4. Verdere versiering

Bevestig snoepjes, fruit (zoals mandarijnen) of leuke paasversiering aan een touw of lint. Knoop ook deze versiering aan het kruis, zodat dit losjes naar beneden komt te hangen.
Het kruis kun je verder nog versieren met vlaggetjes of uitgeknipte paasfiguurtjes. Je kunt de palmpasenstok zo mooi maken en zo rijkelijk decoreren als je zelf wilt.

Zorg dat de stok niet te zwaar wordt en nog makkelijk te dragen is!

 

Stap 5. Het broodhaantje op de stok zetten

Broodhaantjes kun je soms bij de bakker bestellen maar je kunt het ook zelf bakken. Dat gaat met een normaal brood-recept maar dan moet je vooraf wel de vorm op een bakplaat bepalen. Om te voorkomen dat het broodhaantje te hard wordt en breekt, kun je het haantje het beste pas op de dag zelf op de stok zetten. Prik het broodhaantje op de spijker bovenop het kruis en je palmpaasstok is klaar. Lukt het helemaal niet, knip dan van papier een mooie haan en plak die op het kruis.

Wij wensen je veel plezier met het maken van de palmpasen stok. Maak als gezin een optocht door het huis, deze bijzondere Paaszondag!

Blog voor de kinderen en kleinkinderen

Doordat we niet meer samen kunnen komen als gemeente willen we als kindernevendienst commissie nog wel de verhalen aanbieden aan iedereen.
In de vorige nieuwsbrief werd de aankondiging al gedaan. Een blog van de kindernevendienst met de verhalen, verwerkingen en werkbladen.

Het idee is om elke week het nieuwe verhaal te publiceren met daarbij verwerkingen en/of werkbladen.

Klik op de link hieronder voor de blog: https://knd-boz.blogspot.com
Welkom daar namens de kindernevendienst leiding.