Torgau jeugduitwisseling / Vrijdag dag naar Berlijn

Om 7:30 was het de bedoeling dat we zouden vertrekken. Maar toen Dineke met een pinata voor Marcel’s verjaardag aankwam, veranderde het plan. Na lang gelachen te hebben om de scheve meppen van Marcel, was het rond 8 uur toch echt tijd om op weg te gaan naar… Berlijn.

De eerste stop was bij het monument van de Berlijnse Muur, wat we allemaal heel indrukwekkend en mooi gemaakt vonden! Na een kijkje vanaf een uitkijktoren hebben we in een café wat gegeten en daar konden we dan eindelijk gebruik maken van WiFi!

We zijn doorgelopen naar de stad voor de Brandenburgertor en vervolgens een monument voor de Holocaust. Dat was erg indrukwekkend. Daarna hebben we shoptijd gehad. Jammer genoeg was het om kwart voor 4 weer tijd om weer terug te gaan. We hebben in totaal wel 13 kilometer gelopen. Daarna zijn we in de busjes weer naar huis gereden. Het was een hele leuke en geslaagde dag! ‘s Avonds zijn we spelletjes gaan spelen met het gastgezin. Het was een kippen spel, dat was erg grappig! Daarna zijn we gaan slapen.

Annemijn  en Lilly

01.JPG02.JPG03.JPG04.JPG05.JPG06.JPG07.JPG08.JPG09.JPG10.JPG11.JPG12.JPG13.JPG14.JPG15.JPG16.JPG