Torgau jeugduitwisseling / Donderdag dag in en door Torgau

Vandaag hebben we Torgau beter leren kennen! ’s Ochtends zijn we begonnen met een soort speurtocht waarbij we in groepjes opdrachten moesten vervullen. De opdrachten hadden niks met ‘saaie’ dingen als geschiedenis te maken, maar: ‘zing een liedje in een winkel en zorg dat je iets (gratis) meekrijgt’ bijvoorbeeld.

Daarna kregen we een tour door de kerk en een beklimming van de toren. We konden ook dicht bij de klokken staan om 12 uur! Daarna gingen we naar de ontmoetingsplek terug waar we pita broodjes aten en ik kan je vertellen dat is echt lekker als je iedere keer brood eet.

Na de lunch gingen we naar een workshop niet ver van de ontmoetingsplek ( slechts 1 trap ) waarbij we gingen nadenken over wat je wil met je leven en blokjes bouwen. Ik had op een of andere manier alleen aandacht voor de koekjes mijn excuses . We gingen tijdens de workshop ook door verschillende ruimtes heen waar we vanaf het begin begonnen : als driejarig kind in de keuken. Hierbij gingen we onder andere kijken naar de risico’s en de veiligheden en de betekenis hierbij.

Over het algemeen was het een zeer goeie workshop omdat hij je erg aan het denken zetten. Maar ik denk dat iedereen het met mij het over eens is, is dat het meest zenuwslopende de toren was. Waarbij de opdracht was dat meerdere mensen samen een toren gingen bouwen door middel van draden, we hebben zelf het record verbeterd dus was erg leuk.

Vervolgens ging iedereen naar huis om te eten en voor te bereiden voor het zwemmen. Wat dan ook erg leuk was en vele van ons waren al gauw gaar. Daarna op de voet naar Jugendhonk ( wat eerst Jugendkelder was maar die in er niet meer) . We zijn ons nu allemaal aan het vermaken , Luke heeft Aron HELEMAAL ingemaakt met voetbaltafel en iedereen doet mee aan een leuk spelletje UNO. Dus na een lange dag een leuk eind en kijken allemaal erg uit naar morgen.

Merel en Luke

00.JPG01.JPG02.JPG03.JPG04.JPG05.JPG06.JPG07.JPG08.JPG09.JPG10.JPG11.JPG12.JPG13.JPG14.JPG15.JPG16.JPG17.JPG18.JPG19.JPG20.JPG