Gemeentevergadering - zondag 18 oktober 2020 om 11.30 uur - aanmelden noodzakelijk

De gemeenteleden worden van harte uitgenodigd voor de gemeentevergadering op zondag 18 oktober, na de kerkdienst. Tijdens de gemeentevergadering worden besluiten die eerder door de kerkenraad genomen zijn, bekrachtigd met uw goedkeuring. Er komen 2 belangrijke onderwerpen aan de orde. Ten eerste worden de jaarrekeningen over 2019 met u doorgenomen. Door Corona was het niet mogelijk om deze te bespreken in april, zoals de gewoonte is.

Ten tweede wordt de voortgang van het beroepingswerk besproken. De beroepingscommissie zal de gevolgde procedure toelichten. Ver volgens zal de te beroepen predikant zich aan de gemeente voorstellen. De kerkenraad heeft unaniem besloten om deze predikant aan de gemeente voor te stellen. Tijdens deze vergadering nemen we als gemeente het besluit om deze predikant te beroepen. Belijdende leden en doopleden die ouder dan 18 jaar zijn, mogen hierover beslissen.

Voor de kerkdienst is met ingang van vorige week het aantal bezoekers teruggegaan naar maximaal 30. Dat geldt ook voor de dienst van 18 oktober. De gemeentevergadering is echter een belangrijk moment; dit geldt zeker wanneer een predikant beroepen wordt. De noodmaatregelen bieden voor dergelijke situaties de mogelijkheid om een uitzondering te maken voor het aantal deelnemers. Maximaal 80 gemeenteleden mogen aanwezig zijn, met in achtneming van de preventieve maatregelen (1,5m afstand, gezondheidscheck bij binnenkomst, bij Coronaklachten niet komen, mondkapje op bij binnenkomst). De mogelijkheid wordt ook geboden om via ZOOM de vergadering bij te wonen. Wel dient u zich – zowel daadwerkelijk aanwezig zijn als via ZOOM – bij de scriba op te geven, telefonisch of via de mail. Uw deelname aan de vergadering zien wij met belangstelling tegemoet.

Eric van der Geer, scriba.
scriba@protestantsekerkbergenopzoom.nl
Tel: 0164-259321 of 06-25097721

Inlogformulier