Timeless Kamp 2013 - Wie is de Mol?

Vrijdag de 13e september vertrokken we met zijn tienen naar zeeland voor een weekend kamp met als thema: Wie is de Mol?. De Mol heeft als opdracht alle spellen die gedaan worden te saboteren. De anderen moeten juist de spellen zo goed mogelijk doen om punten te verzamelen. Iedere dag wordt een vragenlijst ingevuld. Ook daar is voor ieder goed antwoord een punt te verdienen. De punten zijn kralen, die je aan een schoenveter moet rijgen en die ook door andere spelers "gestolen mogen worden".

Toen de ouders ons brachten regende het pijpenstelen, maar gelukkig klaarde het bij het opzetten van de tent al op. Toen de tenten waren opgezet en de frietjes achter dde kiezen was het tijd om luchtbedden op te pompen. Helaas met maar één luchtbedpomp, dus moesten we allemaal helpen blazen en konden we pas veel later met de dropping starten (een actie van de Mol?...). De dropping was koud, maar gelukkig niet al te nat.

Zaterdag regende het 's ochtends weer en zijn we gaan glow-in-the-dark golfen. Met 3D-brillen op was het golfen in een indoor-oerwoud. "s middags klaarde heb op en konden we eindelijk naar het strand voor de strandspellen als: wasknijper-tikkertje en ratten en raven. Terug op de camping was het tijd om te koken en intussen een paar rondjes andersom verstoppertje. Na alle spellen is er al flink wat "geMold" en zijn de verschillen in puntenaantallen (fel-begeerde kraaltjes) groot. Het moordspel is het laatste spel om punten mee te verdienen zaterdag. Na dit spel maken we nog een nachtelijke strandwandeling.

Zondag is er nog net tijd om een paar rondjes te weerwolven en de Mol bekend te maken. Op de laatste groepsfoto is te zien wie dat was...

 

Hieronder een leuke foto reportage van de afgelopen dagen ...

foto-01.JPGfoto-02.JPGfoto-03.JPGfoto-04.JPGfoto-05.JPGfoto-06.JPGfoto-07.JPGfoto-08.JPGfoto-09.JPGfoto-10.JPGfoto-11.JPGfoto-12.JPGfoto-13.JPGfoto-14.JPGfoto-15.JPG

Dropping Timeless

Iedereen keek al een tijdje uit naar vrijdag 21 maart: de dropping. We hadden het al een paar weken uitgesteld, omdat het nu warmer zou zijn, maar helaas, het was ijzig koud, vooral in dat weiland waar we gedropt werden. Met zijn 13-en gingen we met drie auto’s geblindoekt naar twee verschillende locaties, met maar één internetloze telefoon per groep. Daar was de eerste opdracht: vind de andere groep. Dat bleek het moeilijkste gedeelte, want hoe leg je uit waar je bent als je het zelf eigenlijk niet weet? De groepen spraken af elkaar in Halsteren tegen te komen en onderweg naar daar al de andere opdrachten uit te voeren:

1. Zoek 5 blaadjes van verschillende bomen (heel lastig in maart...)

2. Maak een foto van 3 plaatsnaamborden

3. Ruil een feesttoeter voor iets groters

4. Vorm samen het woord “drop” en maak er een foto van

5. Loop hand in hand totdat je de andere groep hebt gevonden

6. Maak een foto van een straatnaam met een bloemennaam er in

7. Zorg dat je met twee verschillende schoenen terug bij de kerk aankomt

 

Elkaar in Halsteren vinden was te doen en dus konden we rond half tien doorlopen naar de kerk. Om half elf waren alle opdrachten gedaan en waren we weer bij de warme kerk om onze bevroren tenen op te warmen en, natuurlijk, om de mobiele telefoons weer terug te krijgen.

 

1 drop.jpg2 start.jpg3 plaatsnaambord.jpg4 wc bril.jpg5-terugkomst.jpg