Vastenavenddienst 2013 - " Leut brood & speule"

Oecumenische Vastenavendviering 10 februari 2013

Tijdens het Vastenavendweekend werd ook in de Gertrudiskerk weer de traditionele oecumenische viering gehouden.

Het thema was "Leut Brood en Speule".

Pastor Co van Bekkum en ds. Willem Vermeulen waren de voorgangers. De kinderdweilband "Heilige Boontjes", dweilband "Berregs 'art" , het vastenavendkoor en combo o.l.v. Mareille Tempelaars en enkele jonge solisten verleenden hun muzikale medewerking.

Bij binnenkomst kregen alle leutvierders een dweiltje met de tekst " Saltus Septimus Maximus". Tijdens de dienst werd 7 maal een "zevensprongliedje" ingezet waarna de leutvierders staande een rondje draaiden met het dweiltje in de lucht.

Het lied "Wat zou je doen", de vertelling uit het jaar Nul, het lied "I don't know how to love him...", de vertelling uit 2000- nu, " You raise me up " werden op voortreffelijke manier voorgedragen en gezongen door de jeugd.

De kinderdweilband speulde tijdens de collectes en aan het slot werd het Bergse volkslied "merck toch hoe sterck " weer aangevuld met een nieuw couplet en werd met het Vastenavendlied 2013 afscheid genomen.

Het was weer een leutige viering. Waarvoor weer dank aan alle vrijwilligers en medewerkers van de parochie en protestantse gemeente !!!

 

Co-en-Willem.jpgDe-leut-vierders.jpgDe-Zevensprongdweiltjes.jpgDweilband.jpghet-combo.jpghet-koor1.jpghet-koor2.jpgKinderdweilband.jpgKoor-en-voorgangers.jpgKrabbekes-met-Co-en-Willem.jpgRapper-met-iphone.jpgSolist.jpgSolisten.jpgVertelster.jpg