Jazzdienst 2002

Ook al was het de tiende jazz-dienst, het blijft toch elk jaar weer nieuw en verrassend om dit geweldige feest te mogen beleven en mee helpen organiseren. 

Een kerk bomvol mensen die niet alleen zeer betrokken waren bij de muziek maar juist ook de inhoud van de viering zeer intensief meebeleefden. Alle generaties waren volop vertegenwoordigd.
De ruim 100 schoolkinderen kregen een duidelijke eigen plek en voelden zich thuis in het geheel.
De bijbel ging open. Er waren momenten van devote verstilling en momenten van uitzinnige muzikale vreugde.

En dan na afloop met honderden mensen nog heel lang napraten; over de muziek, over die geweldige zangeres Madeline Bell en haar begeleiders, over het koor en de jazz-band. Over de directe tv uitzending op de locale kabel. Maar ook over de kerk en hoe de kerk in deze tijd en samenleving een plek zou moeten hebben. Over God en de actualiteit van alledag. gesprekken met mensen die elke week in de kerk komen en met mensen die al jaren niet meer binnen waren geweest. Het zijn zomaar flarden van gedachten en ze komen samen in die ene gedachte ...... wat is het toch een rijkdom om als gezamenlijke kerken deze unieke kans te hebben.

Een week na pinksteren mogen we iets beleven van het feit dat het mensen wat kan doen dat het geloof er is.
Ach, en vervolgens moet je dat dan maar weer snel loslaten en overgaan tot de orde van de dag.

Bedankt, vele vrijwilligers, organisatoren, musici, licht-, geluid- en opnameploegen, kortom, allen die dit mogelijk hebben gemaakt
..... en wat mij betreft ....... nog voor jaren aanbevolen.

vriendelijke groeten, ds. Willem Vermeulen.

Hieronder ziet u een foto-impressie van deze dienst

preview1.jpgpreview2.jpgpreview3.jpgpreview4.jpgpreview5.jpgpreview6.jpgpreview7.jpgpreview8.jpgpreview9.jpgpreview10.jpgpreview11.jpgpreview12.jpgpreview13.jpgpreview14.jpgpreview15.jpg