Herdenkingsbijeenkomst in Sint-Gertrudiskerk ter nagedachtenis aan slachtoffers vlucht MH17

In de Sint-Gertrudiskerk op de Grote Markt wordt zaterdagochtend een herdenkingsbijeenkomst gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 in Oekraïne. Onder de slachtoffers bevinden zich ook inwoners uit de gemeente Bergen op Zoom. De herdenking begint om 10.30 uur.

Het initiatief voor de bijeenkomst komt van de gemeente Bergen op Zoom, in samenwerking met de Protestantse Kerkgemeente en de RK Lievevrouweparochie. De bijeenkomst is bedoeld om de nabestaanden te steunen en alle betrokkenen de gelegenheid te bieden steun te betuigen en steun bij elkaar te zoeken.

Bij de vliegramp van afgelopen donderdag kwamen in totaal 298 mensen om het leven, waaronder 193 Nederlanders. Onder hen bevond zich ook een aantal inwoners uit de gemeente Bergen op Zoom: Esther de Waal, Erik Vleesenbeek en zijn uit Ridderkerk afkomstige vriendin Lieke Gianotten. Ook aan boord zat mevrouw Jane Adi Soetjipto. Zij keerde terug naar haar woonplaats Jakarta, nadat zij drie maanden op bezoek was geweest bij familie in Bergen op Zoom. Zij kwam elk jaar naar Bergen op Zoom.

De Sint-Gertrudiskerk is dit weekend open voor iedereen die zijn of haar medeleven wil betuigen. Ook zal vanaf vrijdagmiddag het condoleanceregister, dat de gemeente Bergen op Zoom voor de slachtoffers heeft geopend, in de kerk liggen. Vanaf maandagochtend ligt het register weer in het stadskantoor.

Aan het eind van de bijeenkomst is er mogelijkheid om een bloem te leggen.


 

Voorgangers: ds Bert ten Kate en pastoor Paul Verbeek
Muzikale medewerking door het Vrouwenkoor.

Tevens is er gelegenheid om kaarsen te ontsteken en het condoleance-register te tekenen.
Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting in het oude Stadhuis.

Persbericht herdenkingsbijeenkomst.jpg