Driedaagse oecumenische ontmoeting in het teken van de doop

Voor de 42e achtereenvolgende keer vond in het Paasoctaaf een oecumenische ontmoeting plaats met delegaties van de Evangelische Kirche van Kurhessen Waldeck, de Protestantse Kerk in Nederland, regio Zuidoost en het bisdom van ’s-Hertogenbosch.

Daarmee vond een zeer langlopende oecumenische traditie ook dit jaar zijn voortzetting.

Dit jaar vond het treffen plaats van dinsdag 2 tot en met donderdag 4 april in Zuid-Limburg. De delegatieleden vergaderden in het gemeentecentrum van de Protestantse Kerk aan het Tempsplein in Heerlen en overnachten in de Abdij Rolduc.

Thema van de bijeenkomst was dit keer de doop. Tegen de achtergrond van de wederzijdse dooperkenning tussen de verschillende kerken, zowel in Nederland als in Duitsland, werd zowel informatie gegeven over de pastorale ontwikkelingen rond het sacrament van de doop in de drie geloofsgemeenschappen alsook van gedachte gewisseld over de consequenties van deze wederzijdse dooperkenning.

Daarnaast was er - naar traditie - ook ruimte in het programma voor informatie-uitwisseling over het wel en wee in de drie kerkelijke gemeenschappen en een kennismaking met geschiedenis en heden van het kerkelijk leven in Limburg. Er werd een bezoek gebracht aan de voormalige Lutherse kerk de Kopermolen in Vaals en de St. Servaas en St. Jan in Maastricht.

Volgend jaar zal de ontmoeting plaatsvinden van 22 t/m 24 april in Kassel.

 

Op de foto de delegaties op bezoek in de St. Jan in Maastricht..
Tweede van rechts deken M. Hanneman die de delegaties rondleidde in de St. Servaas

Inlogformulier