Algemeen

Van de voorzitter

Een kerk besturen in crisistijd, dat is een hele uitdaging. We moeten als dagelijks bestuur in het moderamen moeilijke besluiten nemen. Het coronavirus is een serieuze zaak. Er wordt van ons allen veel gevergd, dat hoef ik u niet te vertellen. Ik wil u langs deze weg graag meenemen in ons besluitvormingsproces. Nu we niet meer met elkaar kunnen vergaderen in één ruimte en als gemeente elkaar op alternatieve manieren moeten vinden, is er een noodprocedure in werking getreden.

 

Hoe werkt de procedure in de kerk momenteel?

Het moderamen maakt als dagelijks bestuur met elkaar besluiten en deelt deze met de kerkenraad. Wij vergaderen voorlopig iedere week op woensdagavond via video-bellen. Alle ambtsdragers zijn op afstand actief. Ieder vaak voor zijn eigen taakgroep: pastoraat, diakonaat, kerkrentmeesters. En via de notulen van het moderamen, worden besluiten aangekondigd en verantwoord aan de kerkenraad en door de kerkenraad goedgekeurd. 


Hoe informeren wij de gemeente?

Wij informeren ook graag u allen over in de besluiten en in de acties en ideeën die daarna vervolgens gaan leven. We willen met u in verbinding blijven. We willen als kerk juist ook in tijden van nood, angst en onzekerheid een baken van hoop, rust, meditatie en overweging zijn. Daarom komen we vanaf nu wekelijks met een update van nieuws, dat op onze website wordt geplaatst. We zullen u via wekelijkse nieuwsbrieven informeren en bereiken. We delen alle updates ook via de sociale media kanalen Facebook en Instagram.

We proberen op deze wijze zo veel mogelijk mensen bereiken. U kunt ons daarbij echter wel enorm helpen. U kunt bijvoorbeeld deze nieuwsbrief doorsturen naar anderen, bijvoorbeeld uw kinderen. Daarnaast kan iedere belangstellende zich inschrijven via de website van de kerk, via het invulformulier. De nieuwsbrief is ook te printen. Kent u iemand die geen internet heeft? Brengt u dan een print van de nieuwsbrief naar deze personen?

Natuurlijk zullen we u ook informeren via de kerkbode Rond de Kerken, waarin u ook het nieuws van andere gemeenten op de Brabantse Wal terugvindt. We zullen de komende maanden als gemeente moeten opstaan, elkaar zoeken in verbinding en in geloof. We kunnen dit ook met elkaar, daar heb ik het volste vertrouwen in. We zijn een hechte gemeenschap, met veel creativiteit en inventiviteit. Laten we open staan voor goede ideeën, alternatieven en initiatieven. Breng het gerust onder onze aandacht, we nemen ieder bericht heel serieus!

Tenslotte: Graag wil ik u bedanken voor het vertrouwen dat u ons geeft ten aanzien van de besluiten en opmars en over hoe we in onze kerken willen omgaan met de maatregelen waarmee de regering de verspreiding van het coronavirus wil vertragen.

Namens het moderamen van de kerkenraad,
een hartelijke groet, Charlotte Verbraak

 

 

Inlogformulier